Защо на компаниите от ХВП е нужно BI решение? - FTS
Изберете страница

Защо на компаниите от ХВП е нужно BI решение?

по Yordanka Hristova декември 30, 2019

BI решенията имат за цел да превърнат съществуващите данни в организацията в информация, която може да бъде интерпретирана и да води до вземането на най -правилните решения. В този смисъл от това до голяма степен зависи посоката, в която ще развивате компанията си.

Превръщането на информация минава през изграждането на определени модели и последващото им визуализиране в различни, интерактивни отчети и анализи. Това, което прави BI толкова уникално е възможността да се комбинира информация от различни източници, както вътре в компанията от ХВП, така и от външната среда.

BI решението ще ви позволи да анализирате бизнес процесите в организацията и да предприемете нужните мерки, за да ги оптимизирате, ако е нужно. По този начин разполагате с необходимата информация, да вземате решения относно поръчката на дадени суровини и съставки, управлението на производствения процес, начина по който, наличностите могат да бъдат планирани и контролирани и разбира се правилната дистрибуция на готовите продукти.

Прецизно избраното BI решение от доставчик с нужните опит и познания, ще ви погне да вземате решение и относно корпоративната си стратегия за дългосрочно развитие. По-лесно ще можете да определяте кой пазар е най-интересен и с най-голем потенциал, как производството да бъде управялвано по най-ефективния начин, как може да се оптимизират логистичните дейности и коя извадка от клиенти носят с най-високи приходи.

Всъщност от отговорите на всички тези въпроси до голяма степен зависи и успехът на дадена компания.

Както вече споменахме, BI решението ще анализира информацията, която вече е налична във вашата компания, както и външна такава. Тази информация, може да бъде взета от вашият бизнес софтуер, който вече използвате, или ако не разполагате с ERP решение, от другите финансови, счетводни или складови програми с които работите.

BI на всяко ниво

На BI решенията обикновеното се гледа като на инструмент за топ мениджмънта в по-големите компании, но това не винаги е така. Може да бъде много полезен и при вземанeто на решения на средно и оперативно ниво в компанията. Всички стъпки в процесите по контакт с клиента, оценка на финансовите резултати, разрешаване на проблеми в логистиката и в производството могат да бъдат улеснени от едно BI решение, именно заради неговата мултифункционалност и това, че ползва информация от различни източници.

Ако искате да научите повече за ползите, които Power BI решението може да донесе на компанията ви – свържете се с нас за демонстрация на 02/ 818 36 63 или info.bg@fts-eu.com

Yordanka Hristova

Digital Marketing Enthusiast, committed to spreading the word about how software solutions are helping organizations to start their digital transformation. Passionate about B2B Marketing, Growth Marketing and Customer Experience. Loves traveling, crafting and natural aromas.

Изпращане на коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *