3 начина търговският екип да е по-успешен с Power BI - FTS
Изберете страница

3 начина търговският екип да е по-успешен с Power BI

по Yordanka Hristova декември 30, 2019

Динамичния пазар и огромната информация изправят ежедневно търговцитe пред предизвикателството да познават базата с настоящи и потенциални клиенти достатъчно добре. Сортирането и преглеждането на различни източници от данни и приложения отнема време и възпрепятства бизнес процесите.

90% от търговците асоциират пропуснатите възможности с невъзможността да се „обхване и систематизира“ цялата налична информация. Microsoft Power BI в Office 365 позволява на търговците да събират, разчитат и визуализират всички данни, които ги интересуват на едно единствено място.

Предлагаме 3 начина, по които визуализацията на данните може да трансформира цикъла на продажбите:

Отчети на мига –> Компаниите винаги търсят нови начини, с които да повишат ефективността си. За един търговски екип, това може да означава елиминиране на трудните и отнемащи време ръчно въвеждани отчети и заменянето им с технология и инструмент, който да сортира данни от множество източници и да ги визуализира по ярък, разбираем и интерактивен начин. Отчетите за пайплайна и тенденциите в продажбите могат да бъдат генерирани за часове, минути и дори секунди – вместо за цели дни, така ще Ви остане достатъчно време,  за да прегледате и осъществите своите стратегии.

Споделяне на информация между отделите –> За да са успешни търговците, другите отдели в компанията също трябва да са успешни. Power BI се интегрира с над 60 други приложения, така че различните отдели могат да импортират данните, които те са събрали и обработили и да ги споделят помежду си. Когато търговците могат да видят например, кои маркетинг дейности са били най-успешни, то те могат по-ефективно да осъществяват своите търговски стратегии.

Управление на квоти –> На бързо променящите се пазари, задаването на реалистични квоти е предизикателство, особенокогато успешните продажби зависят от променливи като регион, месец, клиентски сегмент. Power BI премахва трудностите със събирането на информация на едно място – така можете да залагате постежими цели пред търговските екипи.

Вашите търговци знаят как да сключват сделки. Помогнете им да го правят още по-бързо с помощта на различните визуализации на данните с Power BI.

Yordanka Hristova

Digital Marketing Enthusiast, committed to spreading the word about how software solutions are helping organizations to start their digital transformation. Passionate about B2B Marketing, Growth Marketing and Customer Experience. Loves traveling, crafting and natural aromas.

1 Коментар

Изпращане на коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *